آخرین اخبار
کد مطلب: 76939
انتخاب همسر ايده‌ال با ?? هزار تومان
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 540

  به گزارش سلام لردگان، ،در شرايط کنوني دغدغه همسريابي است که باعث رشد قارچ گونه سايت‌هاي همسريابي شده و فرصت را براي سوءاستفاده اين سايت‌ها ايجاد کرده است اما به غير از سايت هايي که به شکل غيرمجاز فعاليت مي کنند مراکزهمسريابي نيز وجود دارد که با دريافت مجوز از وزارت کشور به فعاليت مي پردازند و افراد با مراجعه حضوري و صرف هزينه اندک، ?? هزار تومان اقدام به همسرگزيني مي کنند.

نگرش جامعه نسبت به مراکز همسريابي

اگرجلوي سواستفاده سايت‌هاي همسريابي گرفته شده و مشکل صحت اطلاعات در اين سايت‌ها نيز حل شود، باز هم مسئله اصلي نگرش منفي جامعه به اين گونه سايت هاست. با وجود آن که جوانان نسبت به مسئله همسرگزيني دغدغه دارند و شايد براي انتخاب همسر ايده ال خود دست به بسياري از کارها بزنند و حتي در کوچه و خيابان به دنبال همسر مناسب خود بگردند اما نگرش مثبتي در جامعه به مراکز همسريابي وجود ندارد.

اکثر دختران اذعان مي کنند: نگاه جامعه نسبت به ثبت نام در اين گونه سايت‌ها به منزله نداشتن خواستگار است و اين مسئله مي‌تواند در زندگي زناشويي باعث سر کوفت‌هايي از سوي خانواده همسرانمان در آينده شود .از طرف ديگر نگرش غلطي نيز هم چون همين نگرش در ميان اکثر پسران وجود دارد که افرادي که در اين مراکز ثبت نام مي کنند حتما دچار مشکلي هستند که از اين طريق به دنبال همسر مي گردند .

اين يک واقعيت است که علاوه بر ساماندهي اين مراکز ، فرهنگ سازي در اين مسئله نيز بسيار با اهميت است، به طوري که علي ملازماني روانشناس و مدير مرکز مشاوره زندگي نوين بر فرهنگ سازي در اين خصوص تا کيد مي‌کند و مي‌گويد: سايت‌ها و مراکز همسريابي اگر ذيل مراکز مشاوره و بر اساس الگوها و تکنيک‌هاي مشاوره اقدام به همسان گزيني وهمسريابي کنند قطعا به جامعه کمک مي‌کنند.

وي مي افزايد: متاسفانه چون اين سايت‌ها پس از سايت‌هاي گفت‌وگو و دوست‌يابي به وجود آمده‌اند و يکسري سو استفاده‌ها نيز در اين خصوص صورت گرفته و نگرش غلطي در جامعه نسبت به آن به وجوده آمده است.

ايجاد سايت‌هاي همسريابي اصولي، نگرش منفي خانواده‌ها را تغيير مي‌دهد

اين روانشناس ادامه مي‌دهد: اگر سايت‌ها و مراکز همسريابي با مجوز و بر اساس اصول ايجاد شود، به طور حتم خانواده‌ها به آن اعتماد خواهند کرد و به مرور اين نگرش غلط از بين خواهد رفت. در حال حاضر استقبال از مراکز مشاوره بسيار زياد شده و اگر در کنار آن مقوله همسرگزيني هم انجام شود، قطعا استقبال خواهد شد.

انتخاب همسر با ?? هزار تومان همراه با مشاوره پس از ازدواج

يکي از مراکز مجازي که سال‌هاست اقدام به همسريابي مي کند، موسسه پيوند الزهرا(س) است که دفتر مرکزيش در شهر اصفهان قرار دارد و به گفته حجت اسلام محمود داوري، مدير موسسه پيوند الزهرا(س) ، توانسته عده بسيار زيادي از جوانان را از همين راه، راهي خانه بخت کند، اين موسسه از سال ???? صرفا جهت امور خيريه افتتاح شده است و تا سال ?? نيز رايگان اقدام به همسرگزيني مي‌کرده است. ضمن آنکه اين مرکز مجوز فعاليت خود را سال ?? از وزارت کشور دريافت کرده است و تا سال ?? نيز اعتبار دارد.

افراد با مراجعه به دفاتر اين موسسه و پس از مشاوره‌هاي رايگان و دادن تست‌هاي روانشناسي مورد نياز ابتدا مشخصات اوليه خود را در فرم هايي که شامل اطلاعاتي هم چون قد، وزن، مشخصات ظاهري و چهره، تحصيلات ، اشتغال ، شغل پدر و ...است، پر مي کنند و در آخرهم مشخصات همسر دلخواه خود که شامل قد و وزن و مشخصات ظاهري و تحصيلات و .. مي باشد را عنوان مي کنند. البته به گفته مدير اين موسسه دختر ها فقط با حضور خانواده خود مي توانند اقدام به ثبت نام کنند.

حجت اسلام داوري درباره نحوه انتخاب همسر در دفاترموسسه نيز مي گويد: اطلاعات افراد پس از بررسي‌هاي انجام شده وارد سيستم مي شود و مطابق اطلاعات دلخواه فرد موتور جستجو کيس‌هاي مورد نظر افراد را پيدا مي‌کند. به طور مثال برخي خانواده هاي فرهنگي يا بازاري علاقه مندند همسر مناسب خود را از خانواده اي در همان صنف انتخاب کنند و تمام اين موارد پيش بيني شده است. در نهايت پس از جستجو ليستي در اختيار فرد قرار مي گيرد و او از ميان ??? الي ??? نفر به طور مثال ?? الي ?? نفر را انتخاب مي کند؛ البته مشخصاتي که به افراد ارائه مي شود فقط شامل مشخصات اوليه فرد است و از دادن آدرس و يا شماره تلفن و ارائه عکس افراد خودداري مي‌شود.

داوري با تاکيد بر اين‌که تمام روند همسرگزيني از ثبت‌نام تا آشنايي خانواده‌ها با يکديگر توسط يک کارشناس مشاوره نظارت مي‌شود، مي افزايد: پس از انتخاب کيس‌هاي مورد نظر، کارشناس با افراد تماس گرفته و اقدام به هماهنگي براي ملاقات خانواده‌ها مي کند.

مدير موسسه پيوند الزهرا(س) اظهار مي‌کند: آشنايي خانواده ها از سه طريق انجام مي شود، پس از هماهنگي شماره خانواده دختر در اختيار خانواده پسر قرار مي گيرد وآنها به خانه دختر جهت آشنايي بيشتر مراجعه مي کنند و اگر خانواده دختر تمايلي به اين مسئله نداشته باشند، مي‌توانند در محل ديگري با يکديگر آشنا شوند. همچنين در خود مرکز نيز محيط مناسبي فراهم شده تا اگر دو خانواده خواستند در محيط مرکز با يکديگر ملاقات کنند و با هم آشنا شوند.

آمار جدايي در ازدواج‌هاي موسسه پيوند الزهرا(س) پايين است

داوري با بيان اين که آمار اختلافات و جدايي در ازدواج‌هايي که اين مرکز دخيل بوده بسيار پايين است، مي‌گويد: از آنجايي که افراد خود همسر مورد علاقه‌شان را انتخاب مي‌کنند و گزينه‌هاي بسياري نيز براي انتخاب وجود دارد، به راحتي مي‌توانند پاسخ منفي داده و گزينه‌ها ديگر را براي انتخاب درست بررسي کنند. به همين منظور اين افراد بيشتر از ازدواج خود ابراز رضايت مي‌کنند‌.

وي با يادآوري اينکه اين مرکز بعد از ازدواج نيز با زوجين در ارتباط است و خدمات مشاوره پس از ازدواج ارائه مي‌دهد، تاکيد مي‌کند: اگر زوجين به اختلاف برسند، به خوبي در همان ابتداي امر با مشاوره‌هاي روانشناسان مرکز مسئله برطرف مي شود.

مدير موسسه پيوند الزهرا (س) با اشاره به کيس‌هاي مختلف بر مفيد بودن اين روش تاکيد مي کند و مي افزايد: اين مرکز توانسته است به بسياري افراد در امر همسرگزيني کمک کند تا همسر مناسب خودا پيدا کنند به طور مثال دختري ? انگشت خود را از دست داده بود و خانواده او اظهار مي کردند به محض آن که خواستگار متوجه اين مسئله مي شود منصرف مي شود و خانواده ابراز ناراحتي مي کردند، در حاليکه پس از جستجوي‌هاي مرکز پسري که شرايطي شبيه به همين دختر را داشت به او معرفي کرديم و پس از آشنايي به يکديگر ابراز علاقه کردند و در حال حاضر هم يک فرزند دارند. يا در نمونه ديگري دختري با قد ??? سانتي متر با تحصيلات دکتري در مسئله انتخاب همسر دچار مشکل بود که موسسه با معرفي پسري با قد ??? و با تحصيلات دکتري توانست اين دو زوج را به يکديگر برساند.

وي با اشاره به هزينه‌هايي که اين مرکز دريافت مي کند مي گويد: در?? سال اول فعاليت‌مان رايگان کار مي کرديم؛ اما از سال ?? مبلغ کمي براي اين مسئله دريافت مي کنيم و در حال حاضر نيز مبلغ ?? هزار تومان پس از ازدواج از طرفين دريافت مي شود.

به گفته داوري، اين مرکز در سطح کشور فعاليت مي کند؛ اما فعاليت عمده‌اش در استان اصفهان است، به گونه‌اي که فرد مي تواند همسر مورد علاقه خود را در محله خود پيدا کند و در شهرستان‌هاي ديگربا مراجعه کنندکان کمتري رو به رو هستيم.

سايت همسريابي با مشکل صحت اطلاعات مواجه است

مسئله‌اي که هميشه درباره سايت‌هاي همسريابي عنوان مي شود عدم اطمينان بر اطلاعت وارد شده است مسئله‌اي که حجت اسلام داوري نيز بر آن تاکيد مي‌کند و مي‌گويد: اين مرکز سايتي هم براي فعاليت راه اندازي کرده بود؛ اما چون هيچ گاه نمي‌توان از اطلاعات افراد اطمينان حاصل کرد، متقاضيان موظف بودند در وهله اول خود به صورت حضوري براي ثبت‌نام اقدام کنند و سپس از آن اطلاعاتش وارد سايت مي‌شد و افراد براي انتخاب گزينه‌هاي خود به سايت مراجعه مي کرده و کدهاي مورد نظر خود را انتخاب مي کردند؛ اما از چند ماه گذشته به خاطر حساسيت‌هايي که در مورد سايت‌هاي همسريابي به وجود آمده است اين سايت موقتا تعطيل شده است؛ اما با رايزني‌هايي که با وزارت ورزش و جوانان انجام شده است تا چند هفته آينده قول اخد مجوز گرفته شده است و اميدواريم سايت اين مرکز نيز مجددا راه اندازي شود.

طبق تعريفي که وزارت ورزش و جوانان براي سايت‌هاي همسريابي دارد؛ اين سايت ها فقط در ذيل مراکز مشاوره حق فعاليت دارند به عبارت ديگر طبق آيين نامه ساماندهي مراکز مشاوره ازدواج يکي از وظايف پنج گانه مراکز مشاوره مسئله همسريابي است و کارشناسان نيز هميشه بر مسئله مشاوره در کنار همسر گزيني تاکيد داشته‌اند و آن را جز لاينفک همسرگزيني مي‌دانند. ضمن آنکه رييس پليس فتا نيز معتقد است اگر متولي براي اين مسئله پيدا شود قطعا بهتر مي‌توان اين مسئله را ساماندهي کرد و مردم نيز اگر بدانند يک سايت وابسته به دولت وجود دارد که حافظ اسرار محرمانه آنهاست، به آن اطمينان پيدا مي‌کنند.

تجربه‌هاي موفقي هم چون موسسه پيوند الزهرا (س) مي‌تواند يا يک کارکارشناسي در قالب مراکز مشاوره ملي شود؛ البته اگر مناقشات اخير وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسي بر سر اصلاح ايين ساماندهي مراکز مشاوره پايان يابد و هر چه زودتر تکليف اين مراکز روشن شود.

مرجع : خبرگزاري ايسنا

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس